Satumaa Organicsin palvelut

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Arjen alkua, väsymystä, joogaa ja meditaatiota

Leppoisaa sunnuntaita!

Kuinka monta kertaa kahden viikon sisällä olen suunnitellut kirjoittavani Ihanan elämän-blogiin, mutta aina väsymys on voittanut, tai hetki, mieliala, kuun asento tai mikä lie, on ollut vinksallaan.

Joka tapauksessa en ole varmaan ainoa jolle loman lopetus ja paluu normiarkeen on tuntunut tikkuisalta. En muista koska olisin ollut näin väsynyt päivä toisensa jälkeen vaan siitä syystä että pitää raahautua kotipihaa kauemmaksi ennen aamukahdeksaa ja patistella muksut koulutielle ja koota itsensä työpäivää varten.

Koska suuri tavoitteeni ja unelmani on elää itseni näköistä elämää, ulkoisista paineista viis, niin Ihana elämä ei oikein nyt mätsää kun yritän yhdistää päivätyön, yrittäjyyden ja opiskelun. Tällä viikolla sain erään keskustelun yhteydessä muistutuksen omasta jaksamisestani. Vitosvaihde päällä ja tuhat rautaa tulessa ei pitkälle pötkitä. Toisaalta tämä olen minä. Kun olen terve ja sinut itseni kanssa, olen myös aikaansaava ja aktiivinen. Liian monta vuotta on mennyt hukkaan "kiikunkaakun-olotiloissa" ja nyt tunnen olevani omimmillani kun saan upottaa käteni useampiin projekteihin.

Kysymys on vain tasapainosta. Sen verran olen ollut kaukaa viisas että aloitin kesällä säännöllisen joogaamisen sekä päivittäiset meditaatiot. Olen ollut hieman skeptinen näitä harjoitusmuotoja kohtaan, eihän ne edes hikoiluta! Mutta mites kävi?! Ensimmäisten alaspäin katsovien koirien alla lirisi hikilammikko! Joogan hyödyt tuntee pikaisesti. Jotkut kummalliset lihakset navan seudulla muistuttaa olemassaolostaan, persuksessa fiilis niinkuin olisi käynyt tanko olalla kyykkäämässä!
Silti kroppa on jo notkeampi, rennompi ja venyy kuin kuminauha harjoitus toisensa perään.
Uskomattominta on ollut se että viikottaisista migreeneistä ei ole enää tietoakaan! Vatsa toimii paremmin ja mieli on levollinen. Olen ottanut myös tavaksi löytää päivästä 20 min. pelkkään hiljentymiseen. Joskus nukahdan, toisinaan piristyn. Uskon kuitenkin että pitkäaikaiset hyödyt mielen rauhoittamisesta päivittäin ovat suuremmat kuin tällä hetkellä pystyy tajuamaan.


Kun aloitin kesällä pyörittämään raakaravinnon-kursseja ja herätin eloon yritykseni Satumaa Organicsin, onnentunne ja "sen oikean elämäntyön" löytämisen fiilis oli niin valtava, että oli vaikea ajatella enää tekevänsä muuta. Samoin odotin kärsimättömänä koska pääsen aloittamaan health coach-opinnot ja saan käsiini starttipaketin. Niin monta palaa oli loksahtanut paikoilleen, että en meinannut käsittää eläväni todellakin omaa elämää Satu Malisena. Kuitenkin loma loppui ja palattava oli työpaikalle. Pomoni on kaukaa viisas ja näkee mihin suuntaan olen menossa. Hän on erittäin kannustava ja sanonut monta kertaa että saan pyörittää omaa yritystäni työn ohessa ja vähän työajallakin niin paljon kuin lystään. Että vapaata kyllä järjestyy, kunhan et jätä työpaikkaa!
Pidän työstäni tosi paljon ja se on antanut minulle paljon. Ilman tätä työpaikkaa en olisi nyt tässä pisteessä. Silti tiedän että tulevaisuuteni on omassa yrityksessäni ja Ihanassa elämässä. Tämä kahden työn ja opiskelun välivaihe on nyt elettävä ja jaksettava tarpoa läpi. Lopussa kiitos seisoo.

Joka tapauksessa koska minulla on nuoret lapset ja toinen tarvitsee erityisapua koulunkäynnissä, on minun priorisoitava mihin tänä syksynä keskityn. Todennäköisesti loka-marraskuussa vähennän ruokakursseja ja pidän hieman lepotaukoa. Viikonloput haluan rauhoittaa perheelle.

Tulevaisuudessa siintää myös yksi uusi unelma ja irtiotto, jonka merkkasin jo kalenteriin ja sitä kohti mennään. En tiedä vielä miten tämän unelman toteutan, mutta enhän tiennyt vielä pari kuukautta sitten kuinka mahdollistan opiskeluni! Mutta niin vain manifestoin haaveen todeksi! Pitää olla varovainen mitä toivoo, se toteutuu kuitenkin :-D

Sitten opinnoista. Kyseessä on siis vuoden kestävät opinnot ja ne suoritetaan netissä. Opintoihin kuuluu luentoja ja tehtäviä. Kessimäärin viikossa menee aikaa opintoihin 5-8 tuntia omasta aktiivisuudesta riippuen. Luentoja voi kuunnella työn ohessa ja minun on myös osallistuttava tiettyyn määrän ryhmäkeskusteluja jotka käydään Skypen välityksellä. Kerran kuussa on tentti.

Opinnot eivät ole pelkkää ravitsemuksen tankkaamista. Keskitymme paljon eri ravintosuuntauksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, harjoitusvalmennettaviin, ( tiedoksi vaan jos joku haluaa tulla koekaniiksi! ) henkiseen hyvinvointiin ja myös OMAAN elämänmuutokseen! Alunperin haluni aloittaa health coach-opinnot olivat osa toipumistani. Sitten heräsi halua auttaa muita. Tulevaisuudessa haluan perustaa mm. ryhmän naisille jotka haluavat lopettaa laihduttamisen ja käyttää lempeitä hoitomuotoja itsensä eheyttämiseen, hyväksymiseen ja stressin hallintaan. Haluan opettaa ruoanvalmistusta, meditaatiota, ryhmävalmennusta ja kehittää oman konseptin tämän ympärille. Ihan näin niinkuin ympäripyöreästi tulevaisuudennäkymistä!


Paprazzi iski Petäjäveden raakaravinto-kurssilla!Tässäpä näitä kuulumisia!
Toivon ihan jokaiselle jaksamista ja hyvää oloa alkavaan syksyyn :-)

1 kommentti:

  1. :) kuulostaa hyvältä. Mitkä oli vaatimukset tällaiseen koulutukseen? Voisiko sellaiseen hakea vain Forever pohjalla?

    VastaaPoista

Jätä pieni viesti käynnistäsi :-)