Satumaa Organicsin palvelut

maanantai 11. elokuuta 2014

Syksyn alkua

Ajattelin kirjoittaa pitkästä aikaa blogi-postauksen ja kertoa vähän missä mennään.

Elämäni on mullistunut parin viime kuukauden aikana. Välillä nipistän itseäni, että tapahtuuko tämä oikeasti minulle?  Yritykseni on polkaistu taas käyntiin, vedän ruoka- ja hyvinvointikursseja, aloitan syyskuun puolessa välissä opiskelut Institute for integrative nutrion- koulussa ja mitä vielä? Näissä kaikissa on jo tarpeeksi sulateltavaa. Kaikki lähti käyntiin siitä päivästä kun jäin masennuksen vuoksi sairaslomalle ja päätin ottaa onneni omiin käsiin. Siitä lähtien aloin manifestoimaan asioita joita halusin elämässäni tapahtuvan ja niin on tapahtunut. Vielä on paljon tavoitteita ja unelmia jäljellä, mutta sitähän tämä elämä on, jatkuvaa liikettä. Se että haluaa elää hetkessä, on elämän pyörteissä täysillä mukana oloa.

Raakaruokakurssien vetäminen on ollut yhtä valtavaa riemua. Kaikki kurssilaiset ovat olleet niin ihanan vastaanottavaisia että itkettää. Olen elementissäni kun pääsen puhumaan yleisön eteen. En kaipaa käsikirjoituksia, koko homma menee improvisoiden. Tämä on ällistyttävää sillä olen ollut lapsena sairaalloisen ujo jännittäjä. Kuinka minä nyt puhun monelle kymmenelle ihmiselle??? Hullun rohkeus ja tulenpalava into asiaan ovat avainsanat joilla mennään eteenpäin. Järjestä viis...!

Koska olen nyt niin vauhdissa, on pari asiaa pidettävä mielessä. Kuinka jaksan kaiken tämän? Minulla on kuitenkin päivätyö, nuoret lapset ja koti hoidettavana. Miehen tuki on tarpeen arjen pyörityksessä, mutta hänelläkin on omat kiireet ja harrastukset.
Enää en aio tipahtaa jaksamattomuuden kuiluun. En ole korvaamaton ja mikään yritys tai työ ei ole niin tärkeä että se menisi oman jaksamisen saatika ystävyyssuhteiden edelle.

Huomasin tässä kesällä nimittäin että matkustelun ja kurssien pyörittämisen lomassa en itse ole fyysisesti kovinkaan kummoisessa kunnossa. Ylipainoa on liikaa ja ruokavalio on lipsahtanut hiilarimaailmaan. Kun talvella vapautin itseni diettikierteestä, se on kirjaimellisesti toteutunut! On ollut ihana herkutella kaikilla niillä luomuksilla mitä milloinkin ideoin. Peruspohja on hyvä, ahmintakohtaukset ja sokeririippuvuus ovat hellittäneet otettaan, mutta silti jotain on pielessä ja se on aihe mihin keskityn tänä syksynä. Tiedänkin syyn, nimittäin syön vain yksinkertaisesti liikaa hiilareita. Kahden viikon äyriäispasta-dietti ja siihen päälle raakakakkuherkuttelut ja jätskeilyt eivät ainakaan tasapainoita tilannetta. Liikunnan vähyys, koiranpissitystä ja satunnaista joogaa lukuunottamatta, on hälyttävä. Kun kävin aktiivisemmin kuntosalilla, jaksoin tehdä pitkää päivää ja olin pirteä kuin peipponen. Nyt huomaan että olen väsähtänyt ja lössähtänyt. Öisin närästää ja pie...ttää.

Aion heivata ylimääräiset hiilarit nyt hemmettiin ja lisätä proteiinia. Pelkkä kasvis-kala ei nyt riitä.
Opinnot ovat myös hyvinvointivalmentajaksi tähtäävät ja haluan olla ulkoisestikin niinkuin opetan. Oma hyvinvointi oli kimmoke aloittaa opinnot ja nyt on jo suunnitelmat vauhdissa miten aion tulevaisuudessa hyödyntää opintoja työssäni.

Suunnittelen myös kursseja raakaravinnon ulkopuolelle. Kaikkia ei kiinnosta raakaravinto, mutta minua kiinnostaa kaikki ravinto! Miksi en pitäisi vaikka paleo-kokkauskurssia, koska kivikautinen ruokavalio on myös äärimmäisen kiinnostava ja tervehdyttävä.

Nautitaan kuitenkin vielä ihanista kesäilmoista, mutta palaudutaan arjen ihaniin rutiineihin samalla!
1 kommentti:

  1. minulla ainakin raakaruoka on toiminut hyvin VHH-ruokavalion kyljessä, paleo kiinnostaa myös joten jos pidät kurssia Jyväskylässä/muuramessa tulen takuulla! Tällä hetkellä tuntuu, että täysin maidoton on mahdoton, rakastan juustoja, kermakastikkeita ja turkkilaista jogurttia..ehkä joku päivä/vuosi voisin elää ilman..sen näkee sitten jos kipinä iskee kokeilla..Jään seuraamaan blogiasi ja saan siitä tsemppiä myös omaan projektiini! Itsekin laitoin juuri salijäsenyyden taas voimaan raskauden aikaisen tauon jälkeen ja tulin juuri spinningtunnilta, vielä se on pakkopullaa ja verenmaku suussa tekemistä, mutta siitä se kunto äkkiä kuitenkin nousee! :) iloa sulle liikkumiseen ja ei anneta syksyn pimeyden ja kylmyyden lannistaa meitä! ;)

    VastaaPoista

Jätä pieni viesti käynnistäsi :-)